Veckan som gick var en turbulent vecka. Hösten kom på riktigt. Public Service vaknade och bet ifrån ordentligt. Kulturministern, kulturens moder fick vända i dörren och gå åter ut i hösten.

”Den roterar. Den startar för fullt. Den kör i
diket. Den står och funderar. Den avgår. Först
hon från K-World. Och sedan – BADAM- kulturens
STEREO KILO – namnet fastnade fel. Men nu flög
hon iväg också.”

Kjell Alinge, Eldorado 17 september 06.

Apropå Public Service. Imorgon är det söndag. Jag gillar verkligen söndagförmiddagarna. Radions P2 lyfter och värnar oss mänskliga söndagshjältar. Den allra bästa omsorgen ger oss Vassilis Bolonassos och hans Alltid på en söndag. Lyssna på honom. Han har en passionerad intensivt arbetande röst som förmedlar känsla och hemtamhet. På ett sätt så är han rätt lik Kjell Alinge. Bägge är de hängivna musik och kulturmänniskor med bra om plats i Sveriges Radios P2. Public Service när den är riktigt riktigt bra.

Vassilis Bolonassos
Vassilis Bolonassos

När P2 är som bäst:

sön 09.00-10-45 Alltid på en söndag
sön 11.00-12.00 Klingan

mån-ons 22.30 Kalejdoskop
tor. 22.30 Eldorado

mån-fre 10.00-11.45 Klassisk förmiddag

Detta inlägg är pingat på Intressant.se.

Andra bloggar om Public Service | musiktips

3 Responses

  1. Jag måste verkligen hålla med dig om att Vassiliss Bolonassoss gör Söndagsmorgonen till en glimmande nymf. Den rösten, passionen och kärleken till musiken som han har smittar av sig.

  2. Visst, han är en av de riktigt häftiga profilerna som lyfter radion. Förutom honom och Alinge måste jag också nämna Kersti Adams-Ray med Aurora, Lennart Wretlind med Klingan och sist med men inte minst Täppas Fogelberg med Ring P1.

    P1 och P2 är det som gäller för mig med andra ord!