En kvarts miljon står nu utan arbete. I maj var arbetslösheten 9,1 procent, men innan året är slut väntas arbetslösheten ligga på över 10,5 procent, rapporterar DN. Vi befinner oss i ett mycket bekymmersamt läge.

Riktigt bekymrade borde också de krafter vara som innan valet 2006 gick ut och gjorde jobben och arbetslinjen till den allra viktigaste frågan. Det visade sig efter valet att man hade gjort en riktig analys. Högeralliansen vann valet på att prioritera jobbfrågan. I Stockholm gick man så långt i sin iver innan valet att man lovade alla arbetslösa jobb inom fem (5) dagar.

Nu är det tyst om jobben. Man vinner inget i opinionen på att tjata om en misslyckad arbetsmarknadspolitik. Detta belyses med besked av Alliansfritt Sverige, som idag släppte rapporten ”Locket på”.

För Alliansfritt Sverige har undersökt de 20 senaste inläggen från 392 av regeringspartiernas bloggar. Resultatet är magert: endast i 1 av 100 inlägg (1,17%) omnämns den svenska arbetslösheten. Läs den fullständiga rapporten här, eller se rådata här.

Alliansfritt Sverige släppte idag rapporten Locket på

Aktuella bloggar:
Peter Andersson – Ointresse och lock på arbetslöshetsdebatt inte bara ett bloggfenomen.
Kulturbloggen, Rosemari – Jobben ingen viktig fråga för högerbloggarna, undrar varför?
Johan Westerholm – Om att släcka bränder och icke-esisterande problem.
Anna Vikström – Regeringsbloggar mörkar arbetslösheten.

Media:
Svd.se – En kvarts miljon arbetslösa.
DN.se – Arbetsförmedlingen rustar för anstormning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , och annat intressant.

Ett svar

Kommentarer är stängda.