Stadsdelsförvaltningen har lagt sitt förslag på budget för 2006. Ett förslag som vi politiker i stadsdelsnämnden nu bearbetar. Vi har bland annat att ta ställning till en stor satsning på förskolan, något vi välkomnar naturligtvis. Under 2005 har det startats 19 förskoleavdelningar och nästa år kommer det att startas ytterligare 19 avdelningar. Förskolepengen höjs med drygt 7 % och totalt satsar vi drygt 50 miljoner mer på förskolan i nästa års budget jämfört med årets.

Denna satsning innebär att vi glädjande nog klarar målet med att minska våra barngrupper i förskolan till de föreslagna 14 barn i småbarnsgrupperna, 16 i de utvidgade syskongrupperna och 18 i grupperna med lite större barn. Vi klarar också att förse alla behövande brommabor med barnomsorg.

Bromma är en stor stadsdel med hela 59 000 invånare. Stadsdelen är jämförbar i storlek med Solna kommun. Vi har den högsta andelen barn i grundskolan bland alla Stockholms stadsdelar, dessutom så har vi mycket fler barn i förskoleverksamheten jämfört med de andra 17 stadsdelarna. Dessa fakta ställer sina särskilda krav på oss i Bromma. Vi måste hela tiden ligga i framkanten vad gäller utbyggnaden av exempelvis förskolorna. Det är här kampen står,
mellan dom som ser en utbyggnad av förskolorna som något som förstör deras närmiljö och vi som anser det viktigt att tillgodose de växande behoven av barnomsorg. Jag kommer att återkomma med rapporter från den kampen framöver här på min blogg.

3 Responses

 1. Hej Anders,

  Jag har börjat blogga nu igen. Vore kul om du kom med förslag på vad du vill läsa om såsom du brukade göra förut.

  /Amir

 2. Tjena

  Vem hos er (s) skulle kunna medverka i den skoldebatt vi (www.rektorsakademien.se) arrangerar 13 feb på berns i Stockholm? Minister Baylan prioriterar annat. Sten Tolgfors (m) har redan tackat ja och vi har förmodligen Jan B på intåg också. De andra partierna (Kd, C, Mp, V) återkommer måndag med besked.

  Intressant blogg du har 🙂

 3. Hej Amir! Kul att du är igång igen. Vi är många som saknat din röst på nätet. Jag tittar förbi och kommer med något förslag på vad jag önskar att du kan ta upp.

  Fredrik. Jag hör mig för om någon sosse i min närhet kan debattera skola i februari. Jag återkommer till dig.