Laleh

Jag har en tid nu i höst lyssnat på en för mig ny musikalisk bekantskap. En trevlig sådan som på kort tid har bli min favorit. Laleh……

Kaxig, stark och cool. Jag tycker att hon är lite av en ny modern Cornelis. Av någon anledning kommer jag också att tänka på Socialdemokraterna.

Nedan är en bit av texten till låten Bostadsansökan.

Bostadsansökan

kära Drottning o vår Kung kom hit o representera
här i kylan på vårt torg står ungdomar med flera
vi har ingenstans att bo
finns det plats på slottet?
för ett rum kan vi tänkas
representera folket

Köp skivan nu… 168 kr inkl. frakt hos CDON .

4 Responses

  1. Ledsen att göra dig besviken men Laleh är inte sosse. Hon har spelat vid flera anarkistiska tillställningar. Tänka sig va! Och har inte sossarna haft några år på sig att kicka ut monarkerna vid det här laget?

  2. Jag påstod inte att Laleh var sosse. Laleh ger mig positiva vibbar, liksom socialdemokratin. Solidaritet och jämlikhet liksom. Ja, kungahuset har vi inte lyckats kasta ner i strömmen ännu. Men vänta, det kommer. Hillevi Larsson, Veronica Palm och dem andra i Republikanska föreningen kämpar vidare.

    Att hon har spelat vid flera anarkistiska tillställningar innebär det att hon är anarkist? Mig veterligen så var hon också påtänkt att avsluta S-kongressen för en tid sedan. Åtminstone ryktades det att hon skulle spela där.

  3. Obs,
    Harry Belafonte, till exempel, har alltid uppträtt för en anmärkningsvärd publik, med tanke på hans politiska åsikter.
    Artister är just artiser.