Det redan rika kan se det fram emot det nya året med tillförsikt. De tjänar bra på regeringens skattepolitik. Samtidigt kunde jag läsa om att socialförvaltningarna hänvisar allt fler till kyrkorna där de eventuellt kan få en hjälpande hand. I vårt nya Sverige tycks det vara legitimt att klyftorna ökar.

Sveriges nya arbetarparti värnar verkligen arbetaren, särskilt dem som bor Djursholm, Danderyd och Reinfeldt’s egna Täby.

I Stockholm så skiljer det hela 835 miljoner kronor i skatteintäkter mellan (s) och (m) budgetförslag. Det är mycket pengar och som man kan använda en rad olika saker. Vi i (s) har valt att verkligen satsa på skolan som får hela 421 miljoner kronor mer i vårt förslag än majoritetens.

Så här beskrev Pär Nuder nyårsafton i budgetdebatten tidigare i höst:

Och det finns ingen nyårsafton som de rika och förmögna i Sverige har anledning att se fram emot så mycket som nyårsafton 2007. Då träder de i kraft, de stora skattesänkningarna. Först är det inkomstskatten, sedan förmögenhetsskatten och sedan, ju lyxigare villa man har, fastighetsskatten. Man har verkligen anledning att skicka upp champagnekorkarna mot himlavalvet i Djursholm, Askim, Vellinge och statsministerns Täby. Där bor de stora vinnarna med den politik som i dag har lagts på riksdagens bord.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .