Vasaparksduellen 2006

I går kväll ägde den klassiska duellen i Vasaparken, Stockholm rum mellan stadens två första tjejer. På den blå sidan stod oppositionsrådet Kristina Axén-Olin, på den andra röda sidan stod finansborgarrådet Annika Billström. Debatten sändes också lokalt i TV2, där ABC’s Re:agera stod för värdskapet. Här är några reflektioner från min sida.

Jag anser att Axén-Olin var den sämre parten då hon bröt mot debattreglerna och svävade ut i utläggningar utanför ämnena. Hon gick till en början ut tufft och rappt men klarade inte av att konkretisera och föra fram vinnande sakargument. När hon presenterade siffror så kom Annika med andra siffror vilket gjorde matematiken svår för bägge sidor. Minnesvärt var det när Axén-Olin i en utläggning om ett studiebesök hon gjort på MacDonalds var glad över att det var en del muslimer som arbetade på hamburgerrestaurangen, ”för att de var villiga att arbeta på julafton”. Ämnet var integration.

Annika fastade inte i några större utläggningar utan lyckades föra fram de sakargument hon ville få fram. Hon fick dock inte få svar på sin fråga var pengarna till en moderat skattesänkning på en krona skulle tas.