Sex döda samt ett antal skadade är resultatet efter lördagens hemska skottdåd i Tucson, Arizona, USA. Kongressledamoten Gabrielle Gifford, en federala domare och en nioårig flicka är bland offren. Flickan lär dessutom vara född den 11 september, 2001.

Barack Obama vann ett mycket betydelsfullt val den 4 november 2008 och vi var många, väldigt många som kände hopp och framtidstro. Men det verkar vara avgjort svårt att driva en politik som syftar till att förbättra levnadsvillkor och mänskliga rättigheter i landet USA.

Läget ser nu mörkt ut. En stormakt på nedgång, eller? Vi vet att framtiden och omvärlden tränger sig på, Indien och Kina kommer att göra anspråk på ekonomisk makt framöver. USA är snart inte längre det ledande landet i världen, ett land som har fullt upp med interna stridigheter och människor såsom Sarah Palin.

För att USA ska ha en chans framöver är jag övertygad om att de behöver försöka överbrygga de stora motsättningarna som finns. De behöver försöka skapa en ökad jämlikhet och ett välstånd över hela linjen. Ökade klyftor kommer att sänka landet ner i katastrofen. All tro på USA och dess version av drömmarnas land och den järnhårda kapitalismen är på väg att försvinna.

Om Barack Obama gav hopp åt världen så släcker Sarah Palin och hennes gelikar detta hopp med besked. Måtte hennes karriär vara över nu …..

Läsvärt från USA:
Lennart, Det Progressiva USA – Gabrielle Giffords. Hatradio, vapen, paranoia, är Arizona unikt eller typiskt för ett nytt USA?
Daily Kos – Manufacturing false equivalencies in the wake of the Giffords assassination attempt
Daily Kos – Second Amendment Remedies (with pictures)
FireDogLake – Jared Loughner and Political Rhetoric
FireDogLake – Sarah Palin’s Political Career May Already Be Over, But If It’s Not, It Should Be

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….