Jag är en stolt medlem av den så kallade böglobbyn. Ja, vi kallas så av nationalsocialisterna – vi alla som framhäver allas lika värde och allas rätt till sin sexualitet. Nazistisk och rasistisk homofobisk propaganda sprids idag effektivt via internet. RFSL och Expo släppte idag en rapport som kartlägger homofobisk propagandan på nätet. Erik Stattin, mymarkup.net tipsade.

Debatten kring Internet och politiska rörelsers ökade möjligheter präglas idag tyvärr av en inte sällan okritiskt positiv analys, där fokus för diskussionen ligger på hur demokratin kan stärkas genom Internet och annan informationsteknologi. Internet är mycket lättillgängligt, och bör så vara, men den anonymitet man kan ha på Internet minskar avståndet för unga människor som surfar på Internet till de nazistiska och rasistiska grupperna.

För att bli exponerad för nazistisk och rasistisk ideologi behöver man inte längre aktivt söka informationen ute i samhället, för att få tag i vit makt-musik behöver man inte längre köpa skivorna över disk eller på postorder. Nazistisk och rasistisk propaganda vänder sig dessutom i hög grad till unga människor och då framför allt unga män, som är stora konsumenter av digitala medier, inklusive Internet. Vi måste diskutera i vilken kontext en sådan målgrupp avkodar och tolkar homofobiska budskap och hur dessa budskap tas upp och blir en del i unga mäns egna värderingar.

Citat ur rapporten “Det homosexuella hotet mot den vita rasen – nazistisk och rasistisk homofobi på Internet” (PDF).

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Uppdaterat] Jag såg att DN har en artikel om denna rapport från Expo och RFSL. [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]