Desmond Tutu

Det är redan mörkt ute. Det är dagen före dopparedagen. Stormarknaden har jag nu definitivt klarat av. Nu håller jag på med baket av vörtbrödet. Återstår skinkan, Jansson och sist laxtårtan som ska ätas på juldagen. Skinkan gör jag som alltid natten före julafton. Ibland har det hänt att brandlarmet har börjat tjuta mitt i natten. Jag tror dock att mina snälla grannar har överseende med detta en sådan här natt. Säker kan jag inte vara. Jansson kan jag nog klara av i morgon förmiddag. Jag har också hunnit provsmaka min julwhisky, den underbara Laphroaig.

För mig är julen mycket mat, en tänd brasa och något gott att dricka. Mat och mänsklig värme i kombination. Mina tankar går till alla dem som inte har det så här bra. Mina tankar går också till alla dem som drabbades av Tsunamin, offer och anhöriga.

Jag vill passa på och skicka en julhälsning. Det är ett julbudskap från Desmond Tutu och hans Sydafrika, hårt drabbat av hiv och aids. Hälsningen kommer via Kyrkans Mission.

God jul på er alla. Små som stora.

0 Responses

  1. Pingback: Anonymous
  2. Pingback: In Your Face