Rubriken syftar på partiets framtidsdagar nu i helgen. Dessa äger rum i Munchenbryggeriet i Stockholm. Syftet med dessa dagar är att diskutera politiska framtidsfrågor.

Förtroenderådet har kallats samman för att behandla partiets nya skolpolitiska plattform. Dock kommer inget avgörande beslut att fattas denna helg. Man har bedömd det så att partiets nya skolpolitik behöver diskuteras och förankras ytterligare. Nu ska beslutet om ny skolpolitik tas på kongressen 2009. Något borglig media går i gång på och får det till att Mona Sahlin auktoritet är hotad.

Själv anser jag att det är bra med förankring och hedligt gräsrotsarbete. Vi är en folkrörelse och bör ta tid på oss och med rätta undvika toppstyrda PR-kampanjer à la ”De nya moderaterna” eller för den delen folkpartistisk plakatpolitik, speciellt i skolfrågan där fp har härjat länge nu.

Förutom partiets skolpolitisk plattform diskuteras också de övriga rådslagen; Jobb, Välfärd, Vårt klimat och Vår värld.

För att kort återgå till vår ny skolpolitik så hittar ni Skolrådsplattformen här. De förslag som kommer att ligga till grund för partiets nya kurs i skolfrågorna.

Flera förslag kan uppfattas som kontroversiella. Bland annat betonas kunskapsuppföljning även i tidigare år. Man är nu mån att verkligen försäkra sig om att varje elev får möjligheter att tillgodogöra sig undervisningen.

Jag är på det hela taget rätt nöjd med partiets nya inriktning i skolfrågan, även om jag måste erkänna att jag ännu inte har hunnit smälta allt. Jag lär försöka passa på att bearbeta skolfrågorna och dokumentera detta till en del här på min blogg i helgen.

För jo, jag är en av de ”ackrediterade bloggare” som ska bevaka helgens framtidsdagar. Övriga bloggkompisar är Alesia Goncharik, Rosemarie Södergren, Nina Unesi, Jonas Morian, Alexandra Einerstam, Peter Gustavsson, Josefin Deiving.

Naturligtvis kan ni följa vad som sker i helgen via våra bloggar.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , , .