Seniorkraft.  Foto: Anders Löwdin.
Seniorerna Bertil Jonsson, Arne Nygren
och Ingvar Carlsson. Foto: Anders Löwdin.

Igår fick min förening, Minneberg-Traneberg s-förening celebert besök när seniorerna och förre statsministern Ingvar Carlsson och LO-basen Bertil Jonsson gästade oss. Temat för mötet var seniorkraft och detta möte var det första på en turné som dessa namnkunniga politiker inledde igår hos oss.

Seniorer finns det gott om i vårt parti. Starka, aktiva och pådrivande krafter och det faktum att antalet pensionärer under kommande tioårsperiod kommer att öka med 21 procent innebär ännu fler aktiva gamlingar. Med denna ”pensionärsboom” så hoppas man bland annat på ett ökat inflytande över samhällsfrågor som berör just dem och kanske en ökad representation i riksdagen till och med. Viktiga frågor för en alltstörre befolkningsgrupp.

Själv har jag en bit kvar till PRO åldern och efterlyser allt som oftast fler aktiva yngre i vårt parti. Jag tycker det är oroande att det är så få yngre aktiva i våra grundorganisationer och jag tror att det är så för de andra partierna också.

Det finns en avsaknad av så kallade ”vanligt folk” inom den aktiva politiken. Ensamstående mammor och pappor, nyblivna föräldrar, arbetslösa, utbrända och unga med flera med flera. Hjulen snurrar på och kraven på oss ökar hela tiden. Tiden och engagemanget räcker inte till.

Så vem har tid med politik egentligen?

0 Responses

  1. Pingback: Anonymous
  2. Pingback: In Your Face