Fascinerande det här med valet av ny ledare för vårt parti. Det tycks vara en angelägenhet för alla och envar. Men så kanske det ska vara när Sveriges största och genom tiderna mest inflytelserika parti väljer ny ledare och förhoppningsvis ny väg framåt. Idag fick vi veta att också Reinfeldt tror på Sahlin.

Ja, då är väl saken klar då? Nej, medlemmarna måste få säga sitt och det blir inte förrän till den extrainsatta kongressen nu i mars. Då är det definitivt och jag tror att det är viktigt att poängtera just detta att det är medlemmarna som bestämmer, inte media, ledarskribenterna, politiska analytiker eller ens statsminister Reinfeldt har något att säga till om i denna process.

Valberedningen har nu sannolikt ett namn de har bestämt sig för men det är öppet fram till att kongressen säger sitt. I och med att de första alternativen på allas läppar har fallit bort så tror jag att det kan bli en oviss process ända in i mål. Men visst är Mona Sahlin en bra kandidat, det tycker jag också.

Avslutningsvis kan jag konstatera att även jag nu har kommenterat detta välkommenterade och spännande ämne. Troligtvis kommer fler kommentarer från mig framöver.

Detta inlägg är pingat på intressant.
Andra bloggar om: , , , .