Idag har vi dag två på socialdemokratins framtidsdagar. Kvällen igår avslutades med en trevlig fest. Ståupkomik av bästa märke, Thomas Oredsson roade oss grundligt. Allsång vidtog med bland andra Blå tågets låt ”Staten & Kapitalet” som en av höjdpunkterna. Senare dans som jag dock inte vågade mig på.

Idag diskuterar vi rådslagen grundligt. Dagen började men ett panelsamtal modererat av Jens Orback. Jobb, Välfärd, Vår värld och Vårt klimat är namnen på rådslagen.

Thomas Östros och Luciano Astudillo (jobb), Stefan Löfvén och Åsa Kullgren
(Välfärd), AnneliHulthén (Vårt klimat) och Carin Jämtin, Jan Eliasson och Urban Ahlin, Björn Söderberg är namnen på dem som leder rådslagen.

Luciano Astudillo, och Thomas Östros, Jobbrådslaget har här på framtidsdagarna valt att koncentrera sig på entreprenörskap och företagande. Ett inspirerande tema. Jag är övertygad att vi socialdemokrater har mer att visa i dessa frågor samtidigt som vi måste bli bättre på att kommunicera detta. Fram till 2010 vill jag att vi visar att vi är det parti som värnar entreprenörerna och småföretagarna bäst. Signalerna från Luciano och Thomas lovar gått samtidigt som de förpliktigar.

Annars handlar mycket av ”snacket” idag om partiledningens ”hårda hand” i betygsfrågan. Om detta och mycket annat har mina bloggande kollegor skrivit om här;

Peter Gustavsson, Låt idag bli en engångsföreteelse!
I Uppsala arbetarekommun är vi inga varma betygsanhängare. Därför lade vår representant i förtroenderådet ett förslag om att justera i förtroenderådets uttalande. Men detta gillades inte – förslaget fick dras tillbaka efter påtryckningar från partiledningen.

Alexandra Einerstam, Att ha, att älska, att vara
Luciano Astudillo och Thomas Östros betonade att den socialdemokratiska politiken beträffande jobb var bra och att det var enbart debatten kring arbete som vi förlorade valet på. Här efterlyser jag lite mer självkritik, framför allt när Astudillo stod och försvarade AMS.

Fler av mina bloggkollegor de här två dagarna hittar ni här, Rosemarie Södergren, Alesia Goncharik, Nina Unesi, Josefin Deiving, Jonas Morian.

DN följer socialdemokraternas framtidsdagar här.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , .