Nu är det sommarlov. Igår slutade eleverna i Abrahamsbergsskolan, Alviksskolan och Nya Elementar i Bromma vårterminen och nu är det sommar för hela slanten. Jag önskar dem en riktig god sommar. Samtidigt som jag önskar alla som vill ha ett ordentligt sommarjobb. Men även vila och avkoppling för alla som söker det. En resa med familjen kanske eller strapatser på egen hand. Vem vet vad det blir.

Jag var ute och föräldravandrade igår i Alvik, Traneberg och Äppelviken. Det var rätt lugnt. Vi har här i Bromma kunna konstatera att föräldraengagemanget har varit relativt stort på senare tid. Igår fick vi beröm från närpolisen som berättade att föregående års avslutning var befriad från anmälan om misshandel och sexuella övergrepp. Något som annars förekommit flitigt vid skolavslutningar. Föräldrars medverkan gör skillnad, menade närpolisen.

Ungdomar från Alviksskolan samlades igår framförallt vid Ulvsunda slottspark medan de från Abrahamsbergsskolan föredrog Solviksbadet. Lite senare på kvällen så dök även jag upp vid Solviksbadet för att hjälpa de övriga föräldrarna där att grilla korv till alla hungriga ungdomar.

Korv, juice och lite små snacks bjöds det på till allas glädje. Detta är ett oerhört uppskattat engagemang och jag vill bara passa på att tacka Abrahamsbergsskolans föräldraförening för deras arbete med detta. Vi gör verkligen nytta där vi står och delar ut korv på natten. Samtidigt som det är väldigt kul att möta ungdomarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , och annat intressant.

——————————————————————————————————————-
Under strecket hittar jag idag Claes Nordmark som debatterar försvarspolitik med Bodens moderata kommunalråd. Kristian Krassman går hårt åt ledande och tafflande politikerna och tjänstemän i Norrtälje. Avslutningsvis så skriver Jonas Morian om FRA och grundlagen.