Det skrivs hyllmeter om Michael Jackson på nätet och i gammelmedia. Det gäller för att positionera sig i förhållande till denna nu bortgångne megastjärna. Och att beskriva sina egna upplevelser till hans musik och gärning. Och det är väl OK.

Själv har jag aldrig haft något egentligt stort intresse av Michael Jackson. Visst tycker jag att han var en stor och skicklig artist. Rent av en av de allra skickligaste underhållarna vi haft. Det ser jag också. Låten Billie Jean är mycket medryckande och bra.

Första versen av Billie Jean:

She was more like a beauty queen from a movie scene
I said dont mind, but what do you mean I am the one
Who will dance on the floor in the round
She said I am the one who will dance on the floor in the round

Det jag hakar upp mig på vad gäller Michael Jackson är det sorgliga levnadsödet. Förutom ett alltför kort liv så hade han som det verkar ett mycket begränsat liv utanför underhållningen. Han vart ytterst fenomenal inom sitt gebit. Bortom den världen var det mesta trassel som det verkar. Han hade dock tre barn vilket betydde mycket som det verkar.

Michael Jackson skulle inte vara Michael Jackson om han inte fötts sent i en stor familj, tidigt blivit en del av The Jackson 5 och hade en pappa som fysisk och psykisk misshandlade honom.

Michael Jackson vart tidigt hårt och brutalt drillad till framgång. Utan detta hade världen säkerligen inte haft megastjärnan Michael Jackson. Men personen Michael Jackson hade säkerligen haft ett lyckligare liv.

Det är svårt för att inte säga omöjligt att skilja på artisten Michael Jackson från privatpersonen Michael Jackson. Parallellen med Elvis är talande. Det finns andra megastjärnor med likanade öde. James Dean, Marilyn Monroe, och kanske även svenska Greta Garbo. Tydligt är att det är inte lätt att hantera kändisskap av denna dignitet.

Aktuella bloggar:
Mona Sahlin – Jag känner kärlek för Michael Jacksons mod att vara annorlunda
Bo Widegren – Michael Jacksson, tankar av Mona Sahlin – eller om hatets kackafoni…
Kulturbloggen – Michael Jackson död – ska vi någonsin få reda på sanningen
Catta – Dags för den smutsiga sidan att titta fram

Media:
DN.se – Ännu oklart varför Michael Jackson dog
DN.se – Michael Jackson död
DN.se – Kungen av det bisarra
SvD.se – Nya medier skåpade ut gammelmedier
SvD.se – Ovisst vad som händer Jacksons barn

Läs även andra bloggares åsikter om , , och annat intressant.