Exakt klockan 17.00 svensk tid idag så annonserade vicepresidenten Omar Suleiman i direktsändning president Hosni Mubaraks avgång. Efter 18 dagar så segrar den vanliga människan i Egypten. Efter så många år så är förhoppningsvis förtrycket över nu i denna stora och betydande muslimska stat. Detta är en fortsättning på den demokratiprocess som startades några dagar in på detta år i Tunisien. Och må detta få en fortsättning i resten av de förtryckta länderna kring Medelhavet och Persiska viken.

Det sista dygnet har förvirringen varit total och många besked har lämnats. Frustrationen var så stor i går kväll.. Men nu så så har detta historiska ögonblick i Egyptens historia kommit efter en otrolig kamp av de egyptiska folket …. Imponerande!

Tack vare Internet, alla underbara twittrare och Al Jazeera English: Live Stream så har inte detta folkliga uppror varit avlägset utan väldigt nära och många gånger alldeles omskakande … Detta är de ungas revolution, den twittrande generationen, män som kvinnor … som så effektivt spridit budskapen bland oss alla som ville lyssna …. De lyckades vinna över förtryckarregimens propaganda, de lyckades hålla modet uppe hela tiden …

Idag har det inte varit något våld lyckligtvis … Men under de här 18 dagarna har 350 människor fått sätta livet till. Inte förgäves ….

Bloggar:
Röda Berget – Mubarak sprattlar som en gädda halvägs upp i båten

Media:
SvD – ”Mubarak avgår”
DN – Vicepresidenten: Mubarak avgår
AB – Mubarak avgår

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….,