Detta är det roligaste jag upplevt på ett bra tag. Två av Sveriges litterära giganter rasar och får stort utrymme i media. I den ena ringhörnan står uppbackad från hela TV4, Per Björn Sigvardsson Ranelid, född 21 maj 1949 i Malmö. I den andra ringhörnan finner vi Peter Mikael Englund, född 4 april 1957 i Boden, uppbackad av hela Svenska akademin.

Vad bråket handlar om? Jo, herr Ranelid tycker att det dansas för lite i Svenska akademin. Herr Englund kontrar med att tycka att herr Ranelid gärna kan ägna sig åt dans och dokusåpor. Bara han inte skriver ……

Noterar att Björn Ranelid uppmanat mig att följa hans exempel och delta i dokusåpor. Det kommer inte att ske. Däremot har jag inga invändningar mot att han gör så själv. Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas. [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][På förekommen anledning – Peter Englunds blogg!]

Detta är mer än en tupp eller ska jag säga ringhöna som Ranelid kan tåla. Han svarar med att ifrågasätta Englunds kändisskap:

– Han är avundsam. En liten själ. Han kommer aldrig få vara med om det jag är med om, att vara känd över hela Sverige. Att skriva autografer i Ikea-kön och på bensinmackar. Ungdomar skriver brev till mig och hälsar på mig på gator och torg. Det är ingen som vet hur Peter Englund ser ut. Är det inte bättre att vara känd än att sitta och gömma sig i Svenska Akademien?
Jag vet inte vad han är känd för. Han har skrivit några böcker om krig, säger Ranelid. [Svd]


Självklart hoppas jag på en fortsättning. Det hade kunnat bli riktigt spännande om det nu inte var så att Peter Englund är alldeles för klok för sådant här spektakel i längden. Jag misstänker det. Annars får ju detta en och tänka på den gamla goda tiden med giganter som Strindberg och självaste von Heidenstam.


Media:

AB – Björn Ranelid & Peter Englund i storbråk
SvD: Kristina Lugn: Englund har rätt
EX: – “Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas”

Annat aktuellt på bloggar:
Göran Hägglund & vårdnadsbidraget.
Göran Hägglund & vårdnadsbidraget.

Utredarna, Ulrika Hagström – Vårdnadsbidraget går inte att försvara
Vi har räknat på det här – Mer om Vårdnadsbidraget
Högbergs tankar – Fiasko stavas vårdnadsbidrag.
Martin Moberg – Ett fiasko är ett fiasko, Hägglund…..
Peter Soilander – Vårdnadsbidragets bäst-före-datum nådd
Alliansfritt – [Uppdaterad]: Mörkar KD misslyckat vårdnadsbidrag?
Peter Andersson – Upprepningar av fakta om fiaskot vårdnadsbidrag

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]