Med dagens medieklimat måste det sägas att det är en stor konst att sitta i regeringsställning och att göra detta snyggt, det vill säga utan att åka på allt för stora smällar. Att högern saknar erfarenhet både av att bilda och att sitta regering ter sig mot bakgrund av ”Bildtaffären” alltmer uppenbart.

Det ska vidare påpekas att arbetet i en regering naturligtvis är mycket av ett lagarbete med statsministern som förbundskaptenen. Reinfeldt har visat stor osäkerhet här och det har straffat sig stort. Det var meningen att utrikesminister Carl Bildt skulle bli regeringen Reinfeldts starkaste kort efter vinsten i valet. Men han är just nu regeringens svagaste pjäs och en stor belastning. Frågan blir alltid i sådana här fall hur stor belastningen blir. Bildt skjuter hela tiden ansvaret uppåt mot statsministern. Det är statsministern som får bedöma lämpligheten i hans handlande, tycker Bildt. Man kan undra om statsministern sover dåligt i natt?

Det är intressanta att se medias reaktion, som i det här fallet ganska entydigt ställer sig både tvekade och kritisk till Bildts och Reinfeldts agerande i frågan. Inte minst Expressen är förvånat kritiska. PM Nillson som efter Bilds presskonferens i SVT idag, satt tillsammans med Marita Ulvskog i TV4 och var ovanligt samstämmig med Marita Ulvskog och det händer ju inte så ofta. Överåklagare Christer van der Kwast spär nu på krisen i och med att han har beslutat att granska ”affären”.

Man tycker att en tidigare statsminister borde ha vett nog att hålla sig utanför detta. Eller så är det helt enkelt så att girigheten har varit framme igen. Den som har mycket vill ha mer. Frågan blir nu om Bildt har ljugit för svenska folket?

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , och .

0 Responses

  1. Pingback: Anonymous
  2. Pingback: In Your Face