Jordbruksminister Eskil Erlandsson. Foto: Anna Molander
Foto: Anna Molander

Sex är ingen ögonbrynshöjare längre i Svea rike. Framifrån, bakifrån, upp o ner, han och han, hon och hon, allt är lika skönt och tillåtet. Undantag finns förvisso, jag tror exempelvis Pastor Åke Gren, Siewert Öholm, Carola och den där sverigedemokratern Björn Söder rodnar och höjer ett ögonbryn då och då.

Annat är det med vår jordbruksminister Eskil Erlandsson, han vet råd han. Fast när det handlar om sex med djur så har läget visat sig lite mer svårbedömt. Frågan var nyligen uppe i riksdagen och vänsterpartisten Ulla Andersson fick bland annat höra detta som svar på sin fråga om djurskyddslagen och djursex:

Vi har bland annat tittat på det norska förslaget. Utifrån den bedömning vi gör kan vi konstatera att den norska lagstiftningen innebär en förändring – om det blir som förslaget lyder. Men vi konstaterar att det i sista hand blir en bedömningsfråga vad som är ett sexuellt nyttjande av djur.

Låt mig ta några exempel. Är det, och ska det vara, lagligt att på ett kön stryka på något som för exempelvis en hund smakar eller luktar gott, för att låta denna hund slicka av det som är påstruket på könet? Ska det vara tillåtet att smeka en tik på spenarna av kärlek eller ska det räknas som ett sexuellt nyttjande av djur? Det blir ytterst svåra bedömningsfrågor att ta ställning till även med en förändring av lagstiftningen.

Jag upprepar nu för tredje gången att det inte är tillåtet att nyttja djur så att de lider fysisk eller psykisk skada.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson (c).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och annat intressant.

———————————————————————————————
Under strecket noterar jag att situationen i Norrtälje där moderaterna styr och ställer är illa. Krassman rapporterar.

Johanna Graf berättar att moderatledaren för Sthlm:s läns landsting, Catharina Elmsäter Svärd, är bekymrad. Hon vill sänka skatten med 10 öre nästa år samtidigt som vårdkostnaderna stiger och vårdköerna nu blir allt längre.

0 Responses

  1. Pingback: Johanna Graf