Jag har fallit för ytterligare en tv serie. Sedan tidigare har jag koll på Vita Huset. The West Wing, serien med sympatiske presidenten Jed Bartlet och alla hans medarbetare. Jed Bartlet är demokrat, nobelpristagare i ekonomi och inte särskilt religiöst befläckad. En skarp kontrast till verklighetens amerikanska administration.

TV4 har sedan tidigt i våras fångat min uppmärksamhet med serien LOST. Ett gäng människor som överlever en krasch med ett flygplan på en inte alldeles öde ö. Mycket spännande och täta upplevelser i en snyggt filmat miljö. Serien är inspelad på Hawaii och hade säsongspremiär härom veckan.

Inköpet av LOST har varit en hit för TV4. Nu verkar det som om TV4 gjort det igen. Hittat en kvalitativt bra serie som fängslar många människor. Jag ramlade in i första avsnittet av Medium igår. Medium handlar om den gifte trebarnsmamman Alison Dubois, Patricia Arquette som blir anställd som konsult på en åklagarmyndighet. Hennes uppgift är att lösa knepiga mordfall och det gör hon med hjälp av sin mediala förmåga. Det låter flummigt men det framställs naturligt och enkelt i serien. Det finns också en charmig vardaglighet som lockar, familjens något sjabbiga Volvo kombi går inte att missa. Serien är inte lika tät och rafflande som LOST men innehåller en större dos humor som träffar rätt hos mig.

Återstår att se om serien fortsätter att roa. Andra avsnittet kommer i kväll kl 21.00.