Twitter

I och med Web 2.0 och alla nya och mer eller mindre nödvändiga tjänster har nätet mer en någonsin blivit ett socialt media. Fort går det och uppfinningsrikedomen verkar aldrig ta slut. Ta bara detta med tjänsten Twitter som exempel. En tjänst som jag upptäckte när jag för en tid sedan besökte Erik Stattin blogg, Mymarkup.

Twitter är en lite onödig men mycket vanebildande och social tjänst. Tjänsten låter dig publicera korta meddelanden via sms, en IM tjänst, som MSN eller ICQ eller via webben. Meddelande som sedan sprids till vänner som valt att prenumerera på dina meddelanden. När som helst plingar det till i mobilen och du vet vad dina vänner gör just då. Själv meddelar jag världen när jag har lust via ett litet kort sms, som dels publiceras här på min blogg i vänsterspalten samt går ut till mina vänners telefoner. Delikat. Ett perfekt media för att sprida haikudikter kan hända.

Tekniken fascinerar verkligen men nyttan av just denna tjänst är väl lite si och så om jag ska vara ärlig. Här och här hittar du mer om Twitter.

Läs även artikeln idag hos Realtid.se – av alla människor så valde dem mig att intervjua inför artikeln om Twitter. Det var ju kul!

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , , .