Igår skrev Per Gudmundsons i SvD’s signerat och ondgjorde sig över de arrangörer som höll en manifestation utanför Stockholms Stadshus mot utförsäljningen av allmännyttan. Manifestationen lockade bra många från ett flertal organisationer. Över 30 föreningar och organisationer stod bakom protesten, från Stockholms hemlösa till studentkåren på Stockholms universitet samt personer med bakgrund i Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen. De senare får Per Gudmundson att se rött, så att säga.

Några som inte var med och arrangerade var vi socialdemokrater från Stockholms Arbetarekommun. Däremot så hade vi tidigare sökt och fått ett demonstrationstillstånd gällande en manifestation på måndagen utanför Stadshuset mot det nya avtalet för Bromma flygplats. I och med att detta ärende inte kom med på dagordningen för det planerade fullmäktigemötet så beslöt sig vi att dra tillbaka vårt tillstånd.

Trots detta så får vi en rejäl känga av journalisten Per Gudmundson som skriver:

”Kommunister arbetar sedan länge med så kallade enhetsfronter. Under en gemensam parolls täckmantel kan extremister samlas med mer sansade politiska krafter, utan att de organisationer som saknar legitimitet fläckar de etablerade namnens trovärdighet. Elin Gauffin är vice ordförande i trotskistiska Rättvisepartiet Socialisterna, som fick 309 röster i valet till Stockholms kommun 2006. [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][….]
Nu undrar ni vem som är så dum att de går på den här bluffen.

Ja, det är bara att titta på vem som erhållit demonstrationstillstånd utanför Stadshuset i kväll: Stockholms Arbetarekommun.”

Fadäsen eller snarare påhoppet går knappast att förklara med undermålig research utan måste handla om något annat. Det rent logiska i att Stockholms Arbetarekommun skulle överlåta sitt polistillstånd på andra organisationer och en annan manifestation utan att själv deltaga i denna går milt sagt att ifrågasätta.

En rättelse är också vad Svenska Dagbladets kvalitetsredaktör Lars Ryding kostar på sig i dagens papperstidning.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]