Tekniskt har förmiddagen inte varit någon succé. Däremot det andra, det vi har kommit hit för, Göran Perssons sista tal som partiordförande, ett långt och inspirerande tal och valet av Mona som ny partiordförande. Succé, vi gör vågen. Nu har vi haft ett par timmars uppehåll för lunch och snart sätter den allmänpolitiska debatten igång med jobben och miljön som teman.

Det är alltid roligt att höra Göran Persson tala. Så även idag, det var ett tal som känndes otvunget och inspirerande och som till en början handlade om det historiskt stora i skuldsaneringen och krisåren därefter. Miljön kom att ta stor plats i hans tal. Han påpekade att vi har ett moraliskt ansvar och ekonomiskt utveckling i framtiden kräver ekologiska ställningstaganden rakt igenom.

Han sade sig tro på människan och på tekniken. Sedan fick lobbisterna sig en snyting då han sa att lobbisterna arbetar för det gamla inte det nya. Det krävs politk. Tilltro till politiken. Marknaden löser ingen problem. Han passade också på att håna Lars Leijonborg för hans hybris, Bildt för att hans ekonomiska affärer. Idag är det Svenskt näringsliv och Centerpartiet, det förr så ansvarstagande som är dirigenterna. De ser välfärden som ett ok och politiken som en boja. Avslutningsvis var det ett bra tal och rörande tal. Något väl värt att minnas.

Detta inlägg är pingat på intressant.