I går lördag samverkade vi socialdemokrater i Bromma med Kommunal i en torgaktivitet på Brommaplan. Det var mycket trevligt, de är flinka från Kommunal.

Kommunal samlar nu in namn mot de planerade försämringarna i sjukförsäkringen, igår fick dem ihop 250 namn på några få timmar. Vi socialdemokrater delade ut ett flygblad där vi deklarerade att ”Vi tar strid för ungdomen”. Ungefär 200 flygblad delade vi ut med våra få händer. Med vilket vi kände oss nöjda.

Nedan följer texten från detta flygblad:

Vi tar strid för ungdomen

Trots högkonjunktur och en ökande sysselsättning är nedskärningar och försämringar ett faktum. Det är mycket illa när det drabbar de unga i samhället. Detta vill vi ändra på!

Västerorts ungdomsmottagning är öppet för ungdomar i Bromma och Vällingby-Hässelby som behöver stöd i sex- och samlevnad. Mottagningen är nu kraftigt underbemannad. Två barnmorskor ska räcka till för 16 700 ungdomar i de bägge stadsdelarna. Detta vill vi ändra på!

20 lärartjänster har försvunnit och avgifterna har höjts radikalt i Kulturskolan. Det finns exempel på dansundervisning som nu kostar 700 kronor per termin mot 250 förra terminen. Detta vill vi ändra på!

Ungdomar har stora behov av att träffas på fritiden. Tyvärr saknas många gånger mötesplatser, avstånden mellan fritidsgårdarna är långa och gårdarna har ont om personal. Att skära ner på fritidsutbudet för de unga är inte acceptabelt. Detta vill vi ändra på!

Allt detta vill socialdemokraterna i Bromma ändra på!

—————————————————————————————————–
Under strecket noterar jag att Claes Krantz i sin tur noterat att DN, liberal megafon ger Borg och Reinfeldt en känga. Rosemarie skriver om rockikonen Patti Smith och filmen om henne.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant.