I dagarna har Centerpartiet hållit kommundagar i Göteborg. Det är ett sargat parti som nu försöker hitta självförtroendet och opinionen. Att döma av alla glada inlägg via Twitter, #kmndgr – från kommundagarna verkar det då inte vara något fel på självförtroendet i alla fall.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Centerpartister twittrar från kommundagarna i Göteborg
Centerpartister twittrar från kommundagarna i Göteborg

Centern går nu till storms mot kritik och vikande opinionssiffror med krav på lägre löner för ungdomar och försämrad anställningstrygghet. Man vill ha IT-support i hemmet som en avdragsgill del av de hushållsnära tjänsterna. Sedan hänger man på resten av regeringspartierna och lovar sänkt skatt för pensionärerna.

Det sista hoppas Alliansen ska bli en valvinnare men det är tveksamt om man kan reparera det skadade förtroendet några månader innan ett val. När man under hela den övriga mandatperioden hävdat riktigheten i att pensionärerna ska betala högre skatt än de arbetande.

Maud Olofsson position verkar för ögonblicket inte vara hotad. Många var entuastiska över hennes framträdanden på kommundagarna. Hennes egen inställning till det dåliga opinionsläget och kritiken i massmedia är att partiet måste bli bättre på att ”sälja”.

Det har varit intressant att följa flödet på Twitter, från Centerns kommundagar. Nästan uteslutande centerpartister som kommenterat och få spår av någon utomstående och debatt. Så mycket debatt man nu kan ha via Twitter vill säga. Och så är det väl när partierna samlas så här. Effekten blir att man använder Social media (Twitter) som internt ”pepptalk”.

Bloggat: Alliansfritt1 & 2. Kristian Krassman ställer den befogade frågan om Centern verkligen vill göra något för IT utvecklingen i Sverige.
CUF har idéer och lösningarna, tycker Magnus Andersson.

Media:
Riksdag och Departement – Oppositionen anklagar Centern för sandlådepolitik
CUF: Stopp löneförhöjningar för unga
DN, SvD, AB 1 & AB 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , eller annat intressant.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]