Det är mycket, tycker jag som talar för att detta val till Europaparlamentet blir ett positivt val. Med 185 000 som redan har förtidsröstat och ett större genomslag i media än tidigare så tror jag på ett ökande valdeltagande.

Sedan tycker jag att de våra har hitintills gjort en bra valrörelse. Detta val är det första i en serie av tre och sådeles det första där vi får pröva ny teknik och nya former för vårt kampanjarbete. Jag tror på detta ”det nya” och på att det kommer få konkreta utslag i valresultatet. Om inte så mycket nu så till valrörelsen om ett år till riksdagsvalet 2010. Då har vi hunnit vässa våra metoder och organisation ordentligt.

Det har tidigare också väckts farhågor om Sverigedemokraternas möjligheter till en eventuell valframgång i valet till Europaparlamentet. Nu tycks det se rätt så bra ut på den fronten. SD har ett klent stöd och förmodligen så tar mycket av Piraterna mediernas fokus.

Peter Andersson skriver idag om varför han just ska rösta på Socialdemokraterna i EU-valet. Han avslöjar att han ska rösta på Åsa Westlund och han skriver också detta:

Jag vill att Europasamarbetet ska styras av värderingar om allas lika rätt och möjligheter. Jag vill att EU ska gå före i miljö- och klimatarbetet. Jag tycker att det är otroligt viktigt att EU-länderna tar ansvar för jobb och tillsammans där man kan bekämpar arbetslöshet och utanförskap. Jag vill att Europa ska vara en plats där löntagarnas rättigheter inte försämras, tvärtom.

Det behöver inte vara svårare än så. Vi har en given roll i Europa och vi ska ta tillvara på den. Samtidigt är det viktigt att vi inte säljer ut allt vi har av löntagarinflytande till storkapitalismen. På samma sätt som vi värnar vår svenska modell behöver vi satsa på ett grönt Europa. Europa måste våga kunna gå längst fram i kampen om en bättre miljö.

Bloggar:
Calle Fridén, Alexandra Einerstam, Johanna Graf, Anna Vikström, Alliansfritt Sverige, Johan Westerholm, Claes Krantz, Åsa Westlund, Robert Noord, Martin Nilsson, Peter Johansson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant.