Det tidigare så stolta folkrörelsepartiet har stora problem. Med en förmodligen sista kraftansträngning försöker nu partiledaren och näringsministern Maud Olofsson rätta upp kursen efter det senaste stora haveriet. Maud Olofsson gick i går till reträtt i direktsändning i SVT:s “Agenda”. Hon erkänner att hon hela tiden har känt till och förstått att Vattenfalls vd Lars G Josefsson pantsatt hela koncernen. Trots att hon tidigare har påstått att informationen endast varit tillgänglig i några veckor.
Maud Olofsson har försatt sig i ett direkt svårt utgångsläge när hon på detta vis vilselett i frågan om Vattenfalls märkliga avtal i Tyskland. Är hon en minister vi kan lita på? Och har hon fortfarande statsministerns förtroende?

Det är inte bara Maud Olofsson som har problem. Andreas Carlgren och Åsa Torstensson, miljöminister respektive infrastrukturminister har också svårt att övertyga. Otacksamma uppgifter må hända men resultat har de inte visat. Vi har ett klimatmöte i Köpenhamn i antågande och det ser ut som att vi inte får något nytt avtal efter Kyotoprotokollet.

Partiets satsning på en position höger om moderaterna har inte gått hem. Partiets stolta falang ”Stureplanscentern” för en tynande tillvaro. Och det uteblivna stödet i storstäderna tär hårt på självförtroendet. I helgen fick man dessutom veta att man numera har mindre stöd i opinionen än de främlingsfientliga.

Hur ska detta sluta frågar man sig?

Bloggat:
Mats Engström – Kris för centerpartiet
Peter Andersson – Vattenfall-affären – nattligt krismöte för att rädda kvar Olofsson?

Media:
Dags att koppla järngrepp [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][SvD]
Sahlin: Det är ohållbart [X-pressen]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och mer hittar du här.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]