I somras sålde Stockholms stad det kommunala Centrumkompaniet med sina tio centrumanläggningar för 10,4 miljarder till det brittiska bolaget Boultbee. Mycket pengar i Stockholms stads kassa men med ett minskat inflytande och sämre service för invånarna i Stockholm som resultat. I Boultbee centrumanläggningar får politik och religiös opinionsbildning inte förekomma och det offentliga rummet blir allt mindre. Företaget bestämmer när dörrarna är öppna och vilka som får vara där.

Jag citerar Leif Zern som skrev följande i DN den 9 dec. 07:

”Den demokrati som borgligheten en gång erövrade är idag inte ens till salu. ”Det blir stopp i dörren på en gång”, säger Boultbees svenske representant till DN (1/12).”

Nu rapporter DN, länk om att Boultbee chockhöjer hyran i tre av företagets anläggningar till affärsinnehavarnas förfäran. 10 000 kronor mer per kvadratmeter ska dem ha, Boultbee.

Det kommunala Centrumkompaniet bestod av Bredäng Centrum, Fältöversten Centrum, Hässelby Gård Centrum, Högdalen Centrum, Ringen Centrum, Rinkeby Torg, Skärholmen Centrum, Tensta Centrum, Västermalmsgallerian samt Älvsjö Centrum.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .