Håller de borgliga på att tappa sugen? Ja, hur ska man annars tolka PM Nilssons ledare i dagens Expressen? Själv kan jag konstatera att det mesta verkar gå åt rätt håll.

Därefter visade Almis barometer att nyföretagandet ökar starkt även nästa år.
Och för att riktigt göra poängen klar för alla slog Statistiska centralbyrån fast att 2004 var nionde året i rad med höjd ekonomisk standard för svenska hushåll. Sedan 1995, det vill säga sedan Göran Persson tog över, har svenskarnas disponibla inkomst ökat med 25 procent.

2006 kommer att bli ett rekordår som vi inte sett sedan 60-talet. Föreningssparbankens institut för privatekonomi lät dessutom meddela att särskilt barnfamiljerna kommer att få bättre ekonomi nästa år.

Om Alliansen alls ska ha någon chans i september 06 så gäller det att hålla ihop laget. Då duger inte kritik såsom Kd: s Inger Davidsons, Folkpartiet spelar med de främlingsfientliga krafterna.

Eller kritiken från partikollegan Stefan Attefall, Borgerliga alliansen inget för vanliga människor.

Fram tornar en bild av ett sargat och illa utrustat regeringsalternativ där vissa partier är mer illa ute än andra. Kd kämpar nu hårt med den magiska 4 procents spärren.

Jag kan ytterligare peka på Moderaternas nya program för förskolan, som ställde till det rejält för de andra kamraterna i Alliansen.

Jag tror att det nu klart framgår för de flesta att en vänstermajoritet är en bättre garant för stabilitet och ekonomisk trygghet än högeralternativet. Riktigt löjligt blir det när borgarna beskyller majoriteten för ekonomiskt vanstyre. Löjligt, för siffrorna ovan visar på annat och själv brukar jag alltid tänka på Sthlm: s läns landsting och underskottet på 9,6 miljarder som nu vänts till ett överskott när jag hör dessa beskyllningar.

Det här inlägget publiceras också på motallians.se.