Det finns all anledning att tro att de senaste tidens turbulens kring Fredrik Reinfeldts misslyckade ministerutnämnanden bidrar till besvikelse och att väljarkåren känner sig lurad. De så kallade Nya Moderaterna gick till val på att de hade slängt ut det gamla och ersätt detta med en mer humanistisk präglad politik. Man sade sig företräda hela Sverige och att ha en vilja överbrygga klyftor. De senaste dagarna har visat på att detta var tomma ord.

Sverige har fått en handelsminister som har hus i Djursholm, stort sommarhus i Falsterbo samt lägenhet i Cannes på franska Rivieran. Hon har anlitat svart hemhjälp, inte betalat TV-licens samt som det verkar undanhållit skatt i samband med ägandet av familjens sommarhus i Falsterbo. Hon kan inte säga sig företräda hela Sverige.

Sverige har dessutom fått en kulturminister som av ideologiska skäl inte betalt TV-licens under sexton år och som kommer direkt ifrån chefskapet på det blå Timbro och vars tidigare kollegor entusiastiskt hävdar att ”den bästa kulturpolitiken är ingen kulturpolitik alls”. Kulturminister som dessutom också ”råkat” ha anlitat svart hemhjälp måste anses som en förbrukad kraft och vars trovärdighet inom särskilt Public Service området inte går att reparera. Hon kan inte heller säga sig företräda hela Sverige.

Barbro Hedvall, ledarskribent på liberala Dagens Nyheter skriver uppgivet i en delvis självkritisk artikel på dagens ledarsida, Dum och lurad:

…..men vad jag definitivt inte röstat för är en regering med ett kulturpolitiskt program skrivet av marknadsfundamentalisterna i Timbro. Inte heller hade jag röstat för ministrar med ett så barnsligt förhållande till regler och avgifter att de låter bli att betala. [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][….]

Ett är jag dock väldigt säker på. Hade Fredrik Reinfeldt presenterat sin ministerlista veckan före valet, hade åtminstone jag inte känt mig lika dum och lurad i dag.

Notera även Marta Axner postning på samma tema, Oppositionen.se .

Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om regeringen, tv-licens, nya moderaterna.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 Responses