Hur ser vi på våra politiker och vad får vi för bild av politiken när vi har företrädare som Tobias Billström och Regina Kevius? Frågorna uppstår när vi ser dessa förtroendevalda framträda i våra etermedia och bara upprepa samma svar åter och återigen i intervjuerna. Vi har tidigare fått se Bosse Ringholm i en liknande situation när han försökte förklara varför Inga-Britt Alenius helt plötsligt får avgå.

Jag tror att det för medborgarna är svårt att förstå politikernas hållning. Även om situationen kan vara knepig – politikerna ställs inför något de inte kan, alternativt inte vill försvara, som exemplet med med det moderata idrottsborgarrådet Regina Kevius, som i vecka fick frågan varför Stockholms stad skär ner 10 miljoner på föreningsidrotten. Hur försvarar man en sådan politik?

Naturligtvis måste man som politiker kunna försvara sin politik på ett trovärdigt sätt och då gärna på ett sätt som vinner sympati. Det lyckas inte Regina Kevius med milt sagt. Men hon försöker ändå trots allt.

Wikileaksuppgifterna om Carl Bildt och Tobias Billströms uttalanden om Irakflyktingar gör naturligtvis det intressant att vekligen höra efter vad dessa två förtroendevalda verkligen har sagt. Men Carl Bildt har gått och gömt sig – Tobias Billström ställde dock modigt upp på intervju där han gång efter gång upprepade samma svar. Varför lät han inte bli han också?

Jag såsom engagerad fritidspolitiker blir bekymrad över politikerrollen och om medborgarnas eventuella dom över de förtroendevalda. Jag frågar mig om det finns plats för politiker idag som verkligen står för sin politik och har styrka och mandat att också framföra detta i etermedia och andra sammanhang.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Uppdaterat]
Ser nu att Mona Sahlin har kommenterat Carl Bildt och Tobias Billströms uttalanden om Irakflyktingar.
– Det här är verkligen politiskt hyckleri. De måste säga om de sagt så här eller inte, säger hon.
[/Uppdaterat]

Bloggat:
Röda Berget – Tror Stockholmsmoderaterna på det själva?
AB Ledarbloggen – Bra försök, Kevius!
Carl Bildts blogg – Alla dessa dagar
Alliansfritt Sverige – LUF kräver Billströms avgång

Media:
Svd – RF ifrågasätter Kevius
Svd – Ett hån mot de ideellt engagerade
Svd – Dråpslag mot ungas idrott
Svt – Billström vägrar svara
Svd – Experter: Ingen grund för flyktingpåståenden
Svt Rapport – Luf kräver Billströms avgång

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]