Ja, kanske. Kanske inte. Ja, för värre start är svårt att tänka sig för en grön stadsminister. Annars har ju allt gott hans väg de senaste åren. Nog han har överskattat sig själv lite den här gången. Han har visat på dåligt omdöme och helt enkelt plockat fel folk, vilket han måste ångra djupt.

Han vänder och vrider på problemen, hur ska komma ur denna knipa? Idag lyssnade han på några så kallade spinndoktorer som tyckte att han skulle försöka flytta fokus lite. Flytta fokus från de felande ministrarna till bakåt i tiden till den föregående regeringen. Så han utlyste en presskonferens.

Presskonferens vart ett enda stort antiklimax. Statsministern var idag tvungen att berätta om något som man tror är allvarligt och som man nu låter undersöka i några veckor för att sedan få svaret på. Naturligtvis handlade det hela om Tsunamin. Så vi får väl se om det innehåller några tunga avslöjanden. I och för sig kan ju dessa vara rätt allvarliga men under tiden vi väntar så bör nog statsministern klara ut kriserna med de felande ministrarna först.

Jag måste säga att jag tycker regeringen sköter denna kris dåligt. Tänk om det vore en riktigt allvarlig kris. Ett hot mot landet. Skulle denna regering mäkta med, ja osäkerheten finns här, tycker jag.

Läs mera på Helle Kleins blogg.