Bromma är ett av moderaternas starkaste fästen i Stockholms stad, i vissa områden har exempelvis socialdemokraterna så lite som 5 % av rösterna. Förhoppningarna på den nya Alliansregimen i Stockholms stadshus har varit stora här ute i närförorten. Dessa förhoppningar ser nu ut att ha gått upp i rök.

Jag ser framförallt två starka skäl till detta och det första är hanteringen av de kommunala skolorna här ute. Alliansens ”skola för kunskap” innan valet har blivit ”skola i kris” efter valet. Svikna löften och många indragna tjänster och ett svidande minus på hela 11.3 miljoner kronor. Den personal som först har fått gå är den personal som arbetat mest med barn med behov av särskilt stöd.

Hela omorganisationen, överflyttandet av ansvaret för skolan från stadsdelsnämnden här ute i Bromma till utbildningsnämnden centralt är en ända stor felräkning. Det yttersta ansvaret för detta har skolborgarrådet Lotta Edholm (fp).

Den andra orsaken till varför medborgaren i Bromma undrar vad de ”egna” i stadshuset egentligen håller på med är förslaget för en ny och reviderade modell för fördelning av medel till skötseln av Stockholms parker, grönområden och stadsmiljö som nu ligger ute på remiss. Bromma kommer om förslaget går igenom att mista hela 10 miljoner av anslaget som idag uppgår till 23.8 miljoner. Vad detta för för konsekvenser är inte svårt att räkna ut. Mycket av den särart och biologiska mångfald som finns här ute får svårare livsbetingelser helt klart.

Är det någonting som jag lärt mig under den tiden jag suttit i stadsdelsnämnden här i Bromma så är det att brommaborna verkligen älskar sina grönområden. Vi får knappast kröka ett enda grästrå härute. Må sedan behovet av en förskola vara väl så skriande.

Bromma är unikt på grund av sina parker, sin trädgårdsstad och sina 3 naturskyddsområden Judarskogen, Kyrksjölötens och delar av Grimstaskogens naturreservat. Innerstaden prioriteras i mycket högre utsträckning än närförort vad gäller stadsmiljö och det upplevs som bra orättvist här ute.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Uppdaterat] Stadsdelsnämnden har möte ikväll, tors. 30 aug och med största sannorolighet så får vi en enig nämnd att gå på förvaltningens förslag och avslå den föreslagna resursfördelningsmodellen. Unisont skickar vi tillbaks förslaget till stadsledningskontoret med orden ”Skärpning, bättre kan ni!”.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , , , .[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]