Idag har det varit en sådan härlig dag då oppositionens bloggare verkligen spöat upp de blå dito. Det är underhållande att se och läsa.

I politiken i övrigt har de rödgröna verkligen slagläge nu 8 månader kvar till valet. Med två av alliansens partier under fyraprocentspärren börjar de blå få det rätt svettigt. Var det inte också så att hela 360 000 lämnade tron på alliansen i december på grund av den orättfärdiga sjukförsäkringen?

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har i dagarna två släppt två, ja två tunga besked. Ett rörande den gemensamma försvarspolitiken samt den idag gemensamma överenskommelsen om en ny sjukförsäkring. Klart då att de blå är på reträtten.

Hur ser det ut för den moderata försvarspolitiken i akt och handling sedan den föregående moderata försvarsministern Mikael Odenberg lämnade ”skeppet”? Ja, frågar man den i insatte socialdemokratiske bloggaren Johan Westholm får man verkligen svar på tal såsom här moderaten Kent Persson.

”Det Alliansen förmått duger inte i försvarspolitiken. 2008 tvingades ubåtar ligga till kaj för att implementeringen av administrativa stödsystem slukade förbandsanslagen.

Svenska piloter ligger lägst i hela västvärlden i antalet flygtimmar sedan 2006, på samma nivå som Nordkorea.

Mikael Odenbergs inriktning, som var bra och väl genomarbetad, av försvarsindustrin är förpassad av din partikamrat till dokumentförstöraren. ” Johan Westholm.

Mer i frågan går att läsa från Johans egen blogg, ”Om Statsministern, media och försvaret”.

Mats Engström passar på tillfället att rapportera om den borgerliga splittringen i försvarsfrågan.

” Folkpartiet kräver ett snabbt svenskt Natomedlemskap och vill öka försvarsanslagen kraftigt. Centerpartiet står fast vid Sveriges alliansfrihet. Den borgerliga regeringen är djupt splittrad i försvarspolitikens viktigaste fråga.” Mats Engström.

Annars är det mest uppseendeväckande på senare tid statsministerns klagan på medierna. Länk Expressen. Den gode Fredrik Reinfeldt låter som en dålig förlorare, som en som skäller på domaren vid baklängesmål efter baklängesmål. Det duger helt enkelt inte. Och det är dessutom lite skrämmande …..

”Och man kan reagera över detta på två sätt. Man kan tycka att det är ett tecken på svaghet från Fredrik Reinfeldt att skylla sina egna opinionsmisslyckanden på media, eller så kan man tycka att det är i grunden obehagligt när landets statsminister och den yttersta representanten för den politiska makten så oförblommerat tar landets granskande journalister i örat.” ”När makten tar media i örat – pinsamt eller obehagligt?” bloggar Johan Sjölander.

Den gode Krassman öppnar ett blogginlägg med ett skratt. Jo, jag tackar jag …. Det handlar om något borgarna tror är ofinansierat, Den nya sjukförsäkringen.

DN – Den rödgröna sjukförsäkringen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , eller annat intressant.