Alla ger sig på moderaterna. Bild från Wikimedia

De nya moderater seglar minst sagt i motvind för ögonblicket. Först har vi själva statsministerns omtumlande ärlighet i en intervju i Dagens Nyheter där han uttrycker att “hyresrätter är en dålig idé i city”. Detta utifrån en serie artiklar i DN om den hopplösa bostadsmarknaden i Stockholm. Det uttalandet orsakade en hel del negativ publicitet. Inte blir det bättre med den konflikt artikeln skapade mellan regeringskansliet och tidningen. Det är aldrig riktigt bra när politiker tar till brösttoner mot pressen. Oavsett om man har rätt i sak eller inte.

Sedan har vi stakars Regina Kevius, Stockholms rekordunga idrottsborgarråd, som får det ordentligt hett om öronen i en intervju i dagens Svenska Dagbladet. Hennes hantering av idrotts- och föreningsfrågorna torde sakna motstycke. Hon har fått massiv kritik från RF-basen och idrottsrörelsen. Även partikolleger har varit snara att kritisera. Hon fick en chans att revanschera sig i dagens publicerade intervju. Den tog hon inte kan jag enkelt konstatera.

Och så kommer vi till den föreslagna försöksverksamheten med sprututbyte som moderaterna i Stockholms fullmäktige har valt att försena så mycket de bara kan. Två års utredande i Stockholms landsting är tydligen inte nog. Moderaterna gav tidigare i uppdrag till stadsledningskontoret att skicka ut förslaget om inrättande av en försöksverksamhet på remiss till Stockholms olika stadsdelar. En remiss med helt omöjliga frågeställningar för stadsdelsnämnder och förvaltningar att ta ställning till.

Nu har många av stadsdelarna i Stockholm, bland andra min egen Bromma helt sagt nej till moderaternas trixande. I en unik blocköverskridande överenskommelse skickar vi tillbaka remissen till stadsledningskontoret med krav på en omedelbar start av försöksverksamheten.

Moderaterna står helt ensamma i denna fråga ….

Igår ikväll sa också socialnämnden i Stockholms stad helt nej till moderaternas motstånd mot sprututbyte. Ett förnedrande nederlag för de blå och en seger för förnuftet och vetenskapen.

Bloggat:
Bisbloggen – Regina Kevius träder fram
Peter Andersson – Infrastruktur och bostadsbyggande behövs för tillväxten
Roger Jönsson – Ideologiska skygglappar är ett problem för Stockholm
Barbro Engman – Stefan Attefall ska inte lägga sig i hyresförhandlingarna

Media:
Realtid.se – DN: Hot från regeringskansliet
Dagen – Egen härd är guld värd
AB – Den enes död – den andres hyresrätt
EX – Fredrik Reinfeldt i bråk med DN
Dagens Medicin.se – Sprutbytet i Stockholm försenas
DN – ”Sprutbyte för narkomaner är en viktig folkhälsofråga”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….,

By |2016-12-20T21:10:16+01:0018 feb 2011|Bromma, opinion, Stockholm|Kommentarer inaktiverade för Moderaterna får mycket stryk nu

This function has been disabled for Fotograf Anders Löwdin.