Operation moderat skademinimering

Skånemoderaternas ordförande tillika ordföranden i ”De nya moderaternas” valberedning Lars-Ingvar Ljungman har den senaste veckan försatt landets övriga moderater i stor knipa. Detta trots att han bara agerat enligt ”fin”, känd och gammal tradition. Det tar dock skruv när Lars-Ingvar Ljungman ställer ställer sig upp och offentligt i riksmedia deklarerade det han och hans moderata föregångare alltid har sagt hemma i skånska Vellinge, ”Flyktingar och invandrare, nej tack! Dem får andra ta hand om ……….”

I Vellinge har man röstat på moderaterna för att få slippa invandrare.

Den senaste veckan är förstås en stor belastning för övriga moderater som nu har fått gå ut i full styrka i ett försök till skademinimering så här drygt 300 dagar innan valet 2010. Tänk om detta blir en upprepning av 2006 och det för moderaterna bedrövliga valstugereportage, funderar Hendrik Brors högt i DN.

Själva statsministern Fredrik Reinfeldt kommer här till hjälp då han helt plötsligt avkräver svar av Mona Sahlin på hur hennes ministär ska se ut efter valet om dryga 300 dagar. Märkligt agerat av statsministern, som egentligen om han tänker efter borde ha annat att arbeta med. Förslagsvis klimatmötet i Köpenhamn som ser ut att kunna bli ett direkt bakslag för statsministern och ordföranden i EU, Fredrik Reinfeldt.

Den moderata partisekreteraren Per Schlingmann har nu tagit Lars-Ingvar Ljungman i örat. Det det ut som följer:

Vi hade ett väldigt bra och konstruktivt samtal. Han tydliggjorde att han står bakom grunderna i Moderaternas flyktingpolitik men medgav också att en del uttalanden kunde uppfattas som olyckliga, säger Per Schlingmann. DN

Om nu Lars-Ingvar Ljungman står bakom grunderna i Moderaternas flyktingpolitik hur kommer det sig då att han på kommunens hemsida skriver att han är kritisk till Sveriges flyktingpolitik och att anser att utplaceringen av flyktingbarnen till Vellinge visar på ett sammanbrott i samma svenska flyktingpolitik? Kan man inte också fråga sig när, precis när Lars-Ingvar Ljungman övergav Sverigedemokraternas flyktingpolitk för att istället konvertera till moderaternas dito?

Jag tror minsann att moderaterna denna gång får tvätta byken ordentligt. Här krävs ett bondeoffer om inte stämpeln från valet 2006 och valstugereportaget ska gå igen. Lars-Ingvar Ljungman bör naturligtvis få foten som skånemoderaternas ordförande tillika ordföranden i ”De nya moderaternas” valberedning. För inte kan man väl husera en främlingsfientlig man av den kalibern i toppen av ett ”statsbärande” parti?

Bloggat:
Kristian Krassman – I senaste laget Schlingmann
Kent Persson – Per Schlingmann ger tydliga besked i brev till partiets kommunpolitiker
Eva-Lena Jansson – Dags för Reinfeldt att svara!
Rasmus Lenefors – Solidariteten med den egna plånboken störst
Måns Back Nilsson, Innerstadens s-förening Landskrona – Moderaterna och Vellinge
Mary, MinaModerataKarameller – Vellinge Vellinge …

Media:
Schlingmann i samtal med Vellingemoderat

By |2016-12-20T21:10:41+01:0015 nov 2009|opinion|9 Comments

9 Comments

 1. Lasse 15 nov 2009 at 01:14

  Kan inte annat än instämma! Tycker att ”tagandet i örat” av Ljungman varit väl undfallande. Det är fullkomligt oacceptabelt att han sitter kvar som ordförande för Skånemoderaterna och som ordförande för Valberedningen. Att vara ordförande för valberedningen är en tung post, precis som du skriver, och jag kan inte låta bli att fundera på hur det är möjligt att så många människor som bekänner sig till nya Moderaterna har kunnat ge honom det förtroendet. Att han är främlingsfientlig lär knappast vara en nyhet. Nej, nu är det upp till bevis för moderaterna – sparka ut Ljungman om ni vill ha kvar någon som helst trovärdighet.

  /Lasse

 2. Il Padre 15 nov 2009 at 05:28

  Verkar som om många inte begriper det allvarliga läget för Sverige och Europa! Att lyssna på det är inslaget från P1 är väl tillräckligt pk i alla fall?
  Varsågoda… GOD MORGON VÄRLDEN i P1, 8/11 del 2: Brittiske muslimen Maajid Nawas, tidigare radikal islamist, varnar för islamiseringen av hela Europa, men särskilt i Spanien och Grekland! KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ ÖPPNAS LJUDFILEN – http://www.sr.se/topsy/ljudfil/2042650.mp3

 3. Charlotte af Uschmans 15 nov 2009 at 11:22

  Resultatet av samtalet mellan Schlingmann och Ljungman känns förprogramerat av en kommunikationsbyrå. Oss lurar det inte.

 4. Anders Löwdin 15 nov 2009 at 11:33

  Ja, det brukar ju vara så i moderaternas fall, Charlotte. Schlingmann bakgrund är ju just PR-världen. Hur mycket kommunikationsbyrå det finns bakom SD är också en intressant fråga ….

 5. Anders Löwdin 15 nov 2009 at 11:38

  Il Padre, hu så hemskt. Du är ett skämt.

 6. Janne 15 nov 2009 at 16:33

  ”Operation moderat skademinimering”? Du avser väl skadeMAXIMERING?
  När den av politikerna gjorda verklighetsbeskrivningen så kraftigt avviker från det som den intelligent medborgaren varje dag observerar är det inget annat än dölja/skylaöver/mörka som gäller.
  Det sitter idag sju partier i riksdagen, betr importen av muslimer är man helt ense från all håll. (Även iö är skilnaderna på gränsen till marginella) Är det då konstigt att viss kommuner spjärnar emot, eller att vissa nya partier med en på en del områden mer verklighetnära politik växer??
  När var du själv i Rinkeby nån kväll, ensam? i Husby? i Fittja?
  Min bakgrund är helt annorlunda din, och vi som set och upplevt närliggande staters behaöndlin av sin meDDRborgare ser hur Sverigr drar åt det hållet. Hyckleriet når hutlösa nivåer, enl principen ”talar man inte om det finns det inte” . Sovjet gjorde på samma sätt, Kuba gör det liksom ffa NorKorea..
  Smickrande liknelser.
  Åt vilket håll Sverige går ser vi äldre betydligt klarare än de yngre.
  (Fö så är det bara NordK och Kuba och nåt land till som har apoteksmonopolet kvar.. T o m Albanien var före oss att avskaffa det..)

 7. Anders Löwdin 15 nov 2009 at 19:02

  Du, Janne! Drygt ett helt år bodde jag ensam, dvs. innan jag skaffade familj i Rinkeby. Så kom inte här och skriv en massa dumdryg skit. Väx upp och lär dig visa lite medmänsklighet.

  Precis som signaturen Il Padre ovan har du främligsfientligheten inom dig. Till och med när det handlar om barn och ungdomar. Om nu stolpskott som er är rädda att världen ska tas över av islamska extremister så är väl Sverige ett av de allra bästa ställena på jorden att låta muslimska barn och ungdomar växa upp i. I ett land utan krig och terror med möjligheter att verkligen bli något.

  Så ta och ryck upp dig!

 8. Janne 15 nov 2009 at 20:00

  Både dumdryg och främlingfientlig samtidigt, inte illa.
  Jodå, jag har haft ”vissa områden” som granne och problemfritt? Absolut inte..Ekonomiskt talar vi om nära två årslöner. Plus besvär, polisbesök, reparationer, vård etc etc..
  Kan tillägga att i mitt bostadområde så hade enl en gjord undersökning, mer än 3 av 4 mer än en gång undvikit att gå ut på kvällen!
  Undersökningen publicerades inte, (konstigt?) men den finns, längst inne i en låda på kommunkontoret.
  F ö så är jag gift med en utländska och släkten på båda sidor kommer utifrån. Ingen har några arbetslöshetsdagar överhuvudtaget, men så ingår inte Mein Quoran i biblioteket heller..
  Som inv får tycka precis som jag vill, jag har redan sett för mycket så kom inte och lär mig något!
  Media och politiker tjänar inte Folket länge – deras uppgift är att uppfostra det!

 9. Anders Löwdin 15 nov 2009 at 21:25

  Att förvägra andra en trygghet på grund av sin egen olycka är varken rationellt eller medmänskligt.

Comments are closed.

This function has been disabled for Fotograf Anders Löwdin.