Bildtext: Common Swift (Apus apus) on city’s sky in Żyrardów, Poland, Photo taken by Meteor2017. Källa: Wikimedia Commons.

Låt mig få berätta om en dröm som jag hade en gång. Det var under tiden då jag gjorde värnplikten i skogen istället för på en kaserngård någonstans i Sverige. Jag hade beviljats vapenfri tjänst som det då hette.

Att vara skogshuggare var ett tufft och friskt uppdrag även för en yngling som mig vars uppväxt har präglats av äventyrliga utflykter i skog och mark. Särskilt den vintern var ovanligt hård med mörker, kyla och ett mycket tjockt snötäcke.

Mitt i den svåraste tiden när jag skulle upp tidigt morgonen därpå i mörkret och tillsammans med mina kamrater ge mig ut i snö och kyla för att hugga ner träd i skogen drömde jag den natten en märkvärdig dröm som jag har burit med mig ända sedan dess.

Vet ni hur Tornseglaren låter? Jag hörde det för mig välbekanta ljudet så tydligt, tydligt i drömmen. Det var som en uppenbarelse. De kom där så som de brukar göra över himlen i små klungor skrikande detta underbara sommarläte. Den morgonen var jag helt övertygad om att det åter skulle bli sommar.

Så idag, den 17 maj när jag ser och hör de första Tornseglarna högt över min balkong så hälsar jag både dem och min sommar varmt varmt välkomna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….